Keväällä 2012 Teijon Yrityspuiston toimitilatarjonta laajeni lähes kahdellatuhannella kerrosneliömetrillä. Teijon Masuuni on hanke, joka avaa ovia käsityöläisyyden uudelle tulemiselle.

Vanhan ruukkialueen maamerkki pitkine savupiippuineen, pääkonttoriksikin kutsuttu teollisuus-toimistokiinteistö täytti 2011 tasan sata vuotta. Se on keskeisin vuosina 1910-1914 ruukinpatruuna August Carlborgin rakennuttamista Teijon teollisuusrakennuksista. Niiden valkoisiksi rapatut julkisivut muistuttavat merkittävästä suunnanmuutoksesta, joka teki vanhasta rautaruukista nykyaikaisen tehdasyhtymän ja merkittävän maatalouskoneiden ja -työvälineiden valmistajan.

Suuri kivirakennus kätkee sisälleen ruukkiajan vaikuttavana muistomerkkinä säilytetyn punatiilisen masuunin vuodelta 1801.

Masuuni on synnyttänyt Teijon ruukkialueelle kokonaan uutta toimintaa. Keskeisellä paikalla sijaitseva kiinteistö on mahdollistanut sekä matkailijoita että paikallisia asukkaita palvelevan keskuksen luomisen. Kädentaitajille suunnattujen työtilojen lisäksi pystytään nyt tarjoamaan myymälätilaa vetovoimaisella paikalla, useampien yritysten muodostamana torimaisena kokonaisuutena, johon kävijän on helppo pysähtyä.

Uusi käsityöläisyyden ja taiteen keskus on syntynyt. Tule tutustumaan ideasi kanssa. Taidegalleria, kahvila ja myymälätilat ovat kesäkaudella avoinna päivittäin, talvisin viikonloppuisin.